ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗΝέα     |    Επικοινωνία

 

H Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, στα πλαίσια της διαρκούς της αναβάθμισής της, καινοτομεί για άλλη μια φορά, εφαρμόζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα «Project Based Learning» των Technokids στην διδασκαλία του μαθήματος της πληροφορικής.

 Το σχολείο μας εντάσσει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα την μοναδική μεθοδολογία «Project Based Learning», η οποία συνιστά την καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση για τη διδασκαλία της τεχνολογίας και των δεξιοτήτων στους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι μαθητές ολοκληρώνουν τεχνολογικά projects που εστιάζουν σε κάποιο θέμα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο ανάλογα με την ηλικία τους. Έτσι μαθαίνουν σταδιακά, καθώς ολοκληρώνουν συγκεκριμένες εργασίες που αντανακλούν σε εφαρμογές της πραγματικής ζωής, όπως το να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν ένα περιοδικό, να δημιουργήσουν ένα διαφημιστικό σποτ, να κατασκευάσουν ένα web site ή ακόμα και να δημιουργήσουν το δικό τους business plan!
Τα Technokids ιδρύθηκαν το 1993, με αποστολή να συνδυάσουν την τεχνολογία και την μόρφωση, προκειμένου να εφοδιάσουν τα παιδιά με εκείνα τα προσόντα που θα τους προετοιμάσουν καλύτερα για το μέλλον. Η μεθοδολογία αυτή (Projects Based Learning) διδάσκεται σε εκπαιδευτικά ινστιτούτα και σχολεία σε 29 χώρες του κόσμου.  Στην Ελλάδα ήδη διανύουν τον 14ο χρόνο λειτουργίας με 40 εκπαιδευτικά Κέντρα και συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς.

H συνεργασία μας με τα Technokids έχει βελτιώσει την παροχή των εκπαιδευτικών μας υπηρεσιών στο τομέα της πληροφορικής γιατί οι μαθητές μας:

α) Διδάσκονται τις νέες τεχνολογίες, ήδη από την Α΄Δημοτικού, με την συναρπαστική μεθοδολογία του «Project Based Learning», χάρη στην οποία κατανοούν και εμπεδώνουν όλες τις εφαρμογές, χωρίς πολύ προσπάθεια, αφού έχουν σαν κίνητρο «θεματική ύλη» που  πραγματικά αγγίζει την κάθε ηλικία. 
β) Οι ενότητες Technokids εμπεριέχουν στοιχεία επαγγελματικού προσανατολισμού, αφού οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλους και μέσα από ευχάριστα για τα παιδιά σενάρια, καλούνται να γίνουν πχ αστυνομικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς κλπ.

Η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή θεωρεί ευθύνη της να συμβαδίζει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αλλά και τεχνολογικές εξελίξεις, με μόνιμο σκοπό και στόχο να προετοιμάζει τους μαθητές της για την ψηφιακή κοινωνία.