4 Απριλίου 2025. Διπλή γιορτή σήμερα, με έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη για τα ζώα! Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων συναντά την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας.
Στο Νηπιαγωγείο μας, οι μικροί μαθητές, ευαισθητοποιήθηκαν γύρω από τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία των αδέσποτων, μέσα από ζωγραφιές, τραγούδια, αφίσες, αλλά και με τη βοήθεια δικών μας ανθρώπων, της σχολικής κοινότητας της Ερασμείου.
Ο κύριος Θανάσης Κακαρούντας, υπήρξε μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Κορωπίου. Μοιράστηκε μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία του, μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη σημασία του σεβασμού και της φροντίδας προς τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους ή γύρω μας και μας μίλησε για τον μεγαλόσωμο Μπέμπη, την Νταίζη, την Αΐσα και τον Μπίλυ, τα υπέροχα σκυλάκια που φιλοξενούνται στο Σχολείο μας.
Όμως, η έκπληξη της ημέρας ήρθε με την επίσκεψη της Άριας. Πρόκειται για το υιοθετημένο σκυλάκι της Νηπιαγωγού μας, κυρίας Χριστίνας Σχοινά. Μέσα από την ιστορία της Άριας, τα παιδιά έμαθαν πόσο σημαντική είναι η υιοθεσία και η φροντίδα ενός εγκαταλελειμμένου ζώου και το μικρό σκυλάκι έγινε αμέσως το αγαπημένο τους.
Μία ήμερα γεμάτη συναισθήματα που μας δίδαξε το ενδιαφέρον και την αγάπη για όλους τους τετράποδους φίλους μας!
