ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο αθλητισμός στο σχολείο μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας σωστής διαπαιδαγώγησης.
Μέσα από τα αθλητικά μας προγράμματα, τα παιδιά καλλιεργούν τόσο τις σωματικές-κινητικές όσο και τις νοητικές τους δεξιότητες και εμπνέονται από τις αξίες του αθλητικού τρόπου ζωής, όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη.

Οι μαθητές μας παρακολουθούν ποικίλους τρόπους εκγύμνασης, στρατηγικής και κανόνων μέσα από την κολύμβηση, το polo, τους ελληνικούς χορούς, τη ρυθμική γυμναστική, το μπαλέτο, την ξιφασκία, το πινγκ-πονγκ, τους αγώνες δρόμου, το ποδόσφαιρο, το βόλλεϊ και το μπάσκετ.

 

Όσοι το επιθυμούν έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στις αντιπροσωπευτικές ομάδες του σχολείου μας σε αθλήματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλλεϊ, η κολύμβηση, η υδατοσφαίριση και να συμμετάσχουν σε διασχολικά πρωταθλήματα, ώστε να αναπτύξουν, σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

 


Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας αθλούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν γήπεδα 5×5, μπάσκετ, βόλλεϊ, κλειστό γυμναστήριο, μίνι στίβο, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και κλειστό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων. Το κολυμβητήριό μας λειτουργεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές υγιεινής και διαθέτει τριπλό σύστημα απολύμανσης και αποστείρωσης του νερού (χλωρίωση, οζονισμός και λυχνίες UV). Έχει πέντε αγωνιστικές διαδρομές των 25 μέτρων καθώς και κινητή εγκατάσταση υδατοσφαίρισης. Ο χώρος κλιματίζεται και η θερμοκρασία του νερού είναι 280 C.